Politica si economie

Romania....incotro....?


      Constat ca de mult nu mai suntem o tara civilizata ,democratica,omul de rand nu are habar ce se petrece in economia si politica romaneasca;contracte ascunse,licitatii false prin care statul are de pierdut,licitatii care au drept scop doar imbogatirea unor cunostinte de ale unor personalitati care administreaza si guverneaza tara asta.Tergiversarea proiectului Rosia Montana,pe care nici o guvrnare nu a stiut sa o solutioneze..acolo inseamna cresterea rezervei de aur a Romaniei, cresterea locurilor de munca…iar noi ce facem?…vindem la straini ca noi nu suntem in stare sa ne gospodarim ograda?..traim numai din importuri si prestatii externe?O alta problema este cea cu ungurii care usor -usor o sa ne ducem in Ardeal ca in Budapesta,pun tot mai mult stapanire pe noi si pe meleagurile noastre…ce cauta un partid precum UDMR la noi ?…dar asta e cand e vorba de putere si ciolan nu se mai tine cont de nimica,pt ca UDMR practic ne guverneaza,sfideaza orice legi iar partidele noastre ii accepta ca si cum nu s-ar intampla nimica…o alta problema este cea legata de datoria externa a Romaniei…Stie cineva cat este?…sau cat mai e?…nu cred ca mai stie nimeni…
     Multe din problemele pe care tara noastra le are se pare ca nu pot fi rezolvate de nici o guvernare,ba dimpotriva agraveaza mai rau problemele actuale. De 20 de ani companiile de stat au intrat in picaj si nimeni nu da un SOS , multe dintre ele s-au privatizat pentru ca statul a preferat sa isi vanda companiile care generau venituri,venituri pe care acum este nevoit sa le ia de la omul de rand din taxe si impozite.  In fruntea companiilor de stat se afla oameni care castiga de la 10.000euro/luna in sus,oameni desemnati dupa criterii politice numai de cei care gurneaza tara mandat de mandat stiute. Toate partidele promit in campanii electorale marea cu sarea dar la guvernarea nici unul nu reuseste sa isi atinga obiectivele promise.
     Urmatorul partid care va veni la guvernare oare ce schimbari va aduce in ritmul asta?...Suntem in plina criza si ne adancim mai mult. 75% din comunele din tara nu mai genereaza profit si nu se mai pot finanta...unde sunt primarii si de ce nu fac reorganizare administrativa?..Companiile de stat sunt devansate net de companiile private iar guvernul nu gaseste solutii pentru ele,pentru ca nu se face nimic pentru ele sau mai bine zis nu se vrea sa se faca nimic pentru ele.Am ajuns sa vedem cum companii precum Posta Romana  sa ajunga in pragul falimentului,dar daca stam si analizam contractele pe care le are in derulare nici nu ne miram cand vedem cu cine le are si pe ce sume. Multe sunt problemele tarii legate de industrie, agricultura, infrastructura etc. , iar oamenii politici care ne conduc nu gasesc solutii.

Un comentariu:

  1. eh'..solutii ar fi dar lacomia , nu lasa sa se ajunga la acest termen. sa iti spun si de ce ? ajunge unu la putere..care a promis si a zis ,ca face , ca drege , ca va schimba viitorul....si omu nu minte deloc . EL VA SCHIMBA VIITORUL ! dar nu al TAU !!! sau al MEU !! al LUI !! si al apropiatilor lui , cei care il sustin . asa ca solutiile ar fi , dar el de ce sa se gandeasca si pentru altii ,cand lui i se prezinta un viitorul mult mai stralucit ? poate ca va face ceva..ceva minor ,pt ca sa se vada ca a facut ceva cu banutzii aia..dar mult..n`o sa se vada. Pentru ca la noi in ROMANIA coruptia e in floare . Mergi la un medic , el e invatat..trebe sa ii duci ceva neaparat ,altfel nu esti bagat in seama. Ei uite , aici tot noi suntem vinovati, pentru ca noi ii invatam. si ca sa schimbam obiceiu...care dureaza de cine stie cati ani..si cate mandate..este foarte greu..asa ca ,romanul nu are nici o alta alternativa..inafara de a se...conforma !

    RăspundețiȘtergere