duminică, 18 septembrie 2011

Anunturi si oferte de munca


De ceva timp asistam la o intoxicare de anunturi care au scopul sa amageasca omul de rand care doreste sa se angajeze,sa cumpere ceva sau sa isi mareasca intr-un fel veniturile. De exemplu pe mai multe sit-uri de anunturi si de oferte de munca regasim oferte de munca part time/full time care suna in felul urmator :
JOB PART-TIME / FULL TIME, pt persoane cu varsta cuprinsa intre 16 - 60 ani.
Ce iti trebuie pt acest job? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai.
Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti mail-uri petrecandu-ti 2 -3 ore pe zi in fata calculatorului. cu cat muncesti mai mult cu atat castigul va fi mai mare. Sumele de bani, pot varian intre 75-500$/ SAPTAMANA, in functie de activitatea dvs pe internet.
Pentru informatii suplimentare, trimite-ti un e-mail cu subiectul "JOB" pe adresa de e-mail .......@yahoo.com
.


sau “Cum sa faci bani evitand interviuri si sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-100$ pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult. Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de mult interes iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Pentru informatii suplimentare, trimite-ti un e-mail cu subiectul \\\"JOB\\\" pe adresa de e-maill: bradeadanmarius@yahoo.com Nu uitati sa scrieti la subiect cuvantul \\\"JOB\\\" . Aceasta este sansa ta. Iti ofer sansa sa castigi sume substantiale de bani din confortul casei tale. Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti mail-uri petrecandu-ti 3-4 ore pe zi in fata calculatorului. cu cat muncesti mai mult cu atat castigul va fi mai mare. 100-300$/ SAPTAMANA. pt detalii trimite un e-mail cu textul job la adresa ……….@yahoo.com
    Astfel de anunturi am gasit pe mai multe sit-uri de angajare iar pe unul din ele anunturile de acest fel parca nu se mai terminau fiind unul dupa altul toate abordand aceeasi idee. Intr-o zi am decis si eu sa trimit un e-mail la unul din aceste anunturi foarte atractive din punct de vedere teoretic.Am primit un e-mail inapoi prin care mi se spunea sa ma inregistrez pe un site si ce sa fac pe acel site, foarte detaliat iar in al doilea e-mail mi sa spus in ce consta exact munca pe care trebuie sa o fac si anume :
Deci, in ce consta munca dumneavoastra in linii generale:
1. Scrieti anunturi pe site-uri pentru locuri de munca.
2. Raspundeti la e-mail-uri si trimiteti inapoi scrisorile cu instructiuni pe care le-ati memorat pana acum. Deci, veti trimite pentru fiecare participant cate doua scrisori. Nimic complicat...
Atentie! Pentru a verifica contul dumneavoastra, de ex, pentru verificarea contului cu bani, trebuie sa intrati pe site-ul,.....................
Cand o persoana data vă va trimite adresa lui de pe site dupa inregistrare, va trebui sa trimiteti ca raspuns aceasta scrisoare, pe care o cititi acuma. El va castiga la fel ca dumneavoastra, de aceea, de pe pagina lui, de pe site, veti primi si d-voastra o suma. Prin urmare, stergeti din acest fisier pagina dumneavoastra de pe site (link-ul) si alaturati link-ul acelei persoane, apoi alipiti acest fisier la email si trimiteti-l. Astfel veti castiga binisor si probabil acesta va reprezenta principalul mijloc de bani pentru d-voastra
   Recomandari: Tot timpul raspundeti la toate intrebarile. Pentru ca de asta depinde parteneriatul dumneavoastra. Daca nu stiti raspunsul sau nu puteti raspunde in acel moment, scrieti ca veti raspunde mai tarziu. Stergeti reclamele si inlocuiti "Re: TEMA" cu "TEMA".  
        Pare atat de simplu incat foarte multi cad in plasa si dupa ce se chinuie cateva luni sa castige niste bani,dupa ce li se da niste sperante constata ca nu au nici un castig...poate ca multi din cei care posteaza astfel de anunturi nu stiu nici ei dar incearca totusi.I-am dat si eu raspuns celui care m-a “angajat” pentru cele mentionate mai sus prin care i-am comunicat :
Nu cred ca  trebuie sa pierzi timpul pentru ceea ce faci tu si ceilalti care postati astfel de anunturi.M-am interesat si acest site este o mare inselatorie dar care inca rezsita din cauza dorintei de a face bani,din cauza crizei care ne loveste pe toti.Nu vei primi niciodata acei 75$,te asigur eu.nu stiu dak stii sau nu de aceste lucruri dar sa te gandesti de doua ori si sa te interesezi sa nu pierzi timpul aiurea.Din urma mea ai mai luat un dolar si ceva dar acel dolar este doar scriptic pentru ca faptic nu il vei vedea niciodata..te vei convinge cand vei atinge si tu pragul de 75 si vei constata ca vor trece luni de zile iar tu nu vei primi nici un ban.Iti urez totusi sa ai parte de succes dak intr-adevar este pe bune si sa nu pierzi timpul care este destul de pretios in zilele de azi aiurea.  
      Nu a venit nici un raspuns din partea lor dar este pacat ca suntem intoxicati cu astfel de anunturi si nimeni nu face nimica. Mai rau eeste faptul ca de multe ori ni se cer date personale pe net si multi le da cazand in plasa unor speculanti. Ofertele de joburi in strainatate sunt la fel de periculoase ..cunosc persoane care au plecat pe mana unor angajatori “fantoma” si au pierdut o gramada bani in loc sa castige.
      Verificati mereu firma cu care vreti sa colaborati sau care va ofera un loc de munca!! Orice angajator trebuie sa aiba o denumire si niste date de identificare.Verificati daca firma respectiva exista cu adevarat ,pentru ca mai intai de toata orice firma din Romania trbuie sa fie inmatriculata la Registrul Comertului si la Ministerul de Finante.Acest lucru il puti verifica usor pe sit-urile :
-         http://recom.onrc.ro/ ce apartine de Ministerul Justitiei
-          http://www.mfinante.ro/pjuridice.html?pagina=domenii   ce apartine de Ministerul Finantelor Publice

Un comentariu:

  1. Ai perfecta dreptate ! Dar cum la noi in RO scam-ul este la moda.. si toata lumea e "hacer" de astia care apar dupa ploaie..mai exista o parte care nu au ei mare habar si cand vad anunturi de genul asta... pun botul mult mai rapid. oameni care nu au nici o vina..singura lor vina e ca nu stiu cum sa se informeze sa vada cat de credibila e firma la care vor sa aplice . mai sunt aia .. cu munca in strainatate..comision pentru acte 100 de euro , drumul 150 , mai vine unu cu tine pe autocar trebe platit 100 euro , plus comision firma la semnarea contractului 250 euro , plus sa ai la tine 100 de euro...salarii motivante, de la 1000 euro in sus , depinde de indemanare. omul care nu stie ,trimite banu , asteapta data de plecare...inainte cu o zi suna sa se intereseze daca totul e in regula..si surpriza !! firma a dat faliment, sau nu raspunde la tel...nr apelat este nealocat...sau in cel mai bun caz raspunde si ii minte frumos ca...am schimbat data pentru ca nu erau destui si urmatoarea plecare se face peste 2 saptamani . is this ? is this the life ? i wanna live ?? i wanna carry yo ??? bine zice..

    RăspundețiȘtergere